۲۹ مهر ۱۳۸۷، ۱۳:۳۲

قالیباف دردیدار شهردارهیروشیما

اگر قدرت ها تحت فشار ملت های صلح طلب نباشند فجایع تکرار می شود

اگر قدرت ها تحت فشار ملت های صلح طلب نباشند فجایع تکرار می شود

شهردار تهران با تاکید بر اینکه"اگر قدرت های بزرگ تحت فشار ملت های صلح طلب نباشند فجایع را تکرار خواهند کرد" گفت: ائتلاف مشترک مقابله با جنگ و تحقق صلح باید هرچه سریعتر میان مردم تهران و هیروشیما منعقد شود.

به گزارش خبرگزاری مهر از هیروشیما، شهردار تهران پس از بازدید از موزه صلح هیروشیما در گفتگو با "تاوادوشا آکیبا" شهردار این شهر افزود: آنچه که شما در جریان بمباران اتمی شهرتان تجربه کردید را ما هم در ابعاد دیگر دیده ایم و آسیب های ناشی از سلاح های کشتار جمعی را متحمل شده ایم. هنوز هم قریب به 100 هزار آسیب دیده جنگ عراق علیه ایران در تهران زندگی می کنند و مسایل و مشکلات ناشی از مجروحیت در جنگ تحمیلی علیه کشورمان را بر دوش می کشند.

قالیباف افزود: بعد از پایان جنگ سرد بر خلاف آنچه که برخی گمان می کردند دوره جنگ افروزی و طمع زورمداران به آزادی و امنیت کشورها و ملت های مستقل به پایان نرسید. نتیجه اش هم این است که هنوز در بسیاری از نقاط دنیا خشونت طلب ها بر طبل جنگ افروزی می کوبند و در این میان مردم و تمدن هایشان در معرض تهدید مداوم قرار دارند.

وی با اشاره به دریافت پیام صلح شهردار هیروشیما در دو سال قبل و طی سفر آنها به تهران ، گفت:  ائتلاف مشترک مقابله با جنگ و تحقق صلح باید هرچه سریعتر میان مردم تهران و هیروشیما منعقد شود.

شهردار تهران تصریح کرد: آنچه شما به عنوان یاد و خاطره آسیب دیدگان حمله هوایی آمریکا به هیروشیما نمایش دادید برای ما بیش از همه قابل درک و احساس بود.چرا که مردم ما هم از قربانیان سلاح های کشتار جمعی اند و بسیاری از خانواده ها داغدار از دست دادن فرزندانشان. بنابر این ضمن تقدیر از تلاش شما برای تحقق صلح جهانی وظیفه خود می دانیم که در این حرکت انسانی مشارکت کرده و امیدوار باشیم که با تلاش جمعی تا سال 2020 تمامی سلاح های اتمی از میان برود.

دکتر قالیباف با خاطرنشان کردن این نکته که اگر جنگ طلب ها و زورمداران تحت فشار مداوم و زیر ذره بین مردم نباشند ، تاریخ تلخ گذشته را باز هم تکرار خواهند کرد گفت: وظیفه ماست که این خطر جدی را مورد توجه قرار داده و مردم جهان را متوجه تبعات آن کنیم .

وی در ادامه تصریح کرد: فرهنگ ایرانی و اخلاق اسلامی دائم ما را بر این نکته متوجه می سازد که باید مانع از هرگونه خشونت و طمع به آزادی و جان انسانها بود .

دکتر قالبیاف با تصریح بر این مطلب که در جریان جنگ خلیج فارس نیز سلاح های کشتار جمعی مورد استفاده قرار گرفت و حتی از بمب های ضعیف شده هسته ای استفاده شد ، خاطرنشان کرد: تاثیر خودخواهی آمریکایی ها بر محیط زیست منطقه و همچنین نیروهای نظامی حاضر در آن نقاط ، خود بزرگترین شاهد بر استمرار استفاده زورگویان از سلاح های غیر متعارف است.

وی از مسئولان شهری هیروشیما دعوت کرد که در اولین فرصت از موزه دفاع مقدس شهر تهران بازدید کرده تا بدین وسیله آنها هم در جریان آنچه که بر مردم ایران رفته قرار بگیرند.

در ادامه این دیدار آقای "آکیبا" شهردار شهر هیروشیما نیز از شهردار تهران به واسطه حضور در موزه صلح این شهر تقدیر به عمل آورد و گفت: پیوستن ایران به پروژه شهرداران صلح و همچنین پروژه مقابله با توسعه سلاح های هسته ای اقدامی ارزشمند به شمار می آید.

وی با تاکید بر اینکه امیدواریم پروتکل هیروشیما و ناکازاکی برای مقابله با توسعه سلاح های هسته ای تا سال 2015 به نتیجه رسیده و تا سال 2020 عملا هرگونه سلاح یا بمب اتمی از میان برداشته شود ، گفت: امیدواریم همچون پیمان کیوتو که حالا برای مبارزه با گرم شدن زمین مورد توجه بسیاری از شهرها و کشورها قرار گرفته ، پیمان هیروشیما و ناکازاکی هم مورد توجه مردم دنیا واقع شده و فصلی جدید برای تحقق صلح و امنیت به شمار برود.

شهردار هیروشیما با تایید نظر دکتر قالیباف مبنی بر اینکه تعداد سلاح های اتمی موجود در دنیا برای چند بار از میان رفتن زمین کفایت می کند ، گفت: شعار مورد توجه ما این است که همه دنیا باید بدانند "شهرها هدف نیستند."وی بسیاری از شهرها و شهروندان آنان را هم اکنون اسیر در بند سکوهای پرتاب موشکی معرفی کرد که آماده شلیک شده اند.

"آکیبا" با تاکید بر این مطلب که هرچه جلوتر می رویم تعداد کشته شدگان ناشی از جنگ ها بیشتر می شود ، تصریح کرد: جنگ آمریکا و ویتنام به اندازه تمامی جنگ های پیش از آن کشته بر جای گذاشت ، جنگ جهانی دوم هم به همین صورت بود و همه اینها نشان می دهد  که هرچه می گذرد برخی انسان ها ظالم تر شده و کمتر در قید دفاع از هم نوعان خود هستند.

وی تصریح کرد: در این میان یا کاری از دولت ها بر نمی آید یا اصلا دولت ها مایل به انجام کاری برای توقف جنگ افروزی نیستند. لذا ما تاکید داریم شهرها ، شهروندان و شهرداران به میدان آمده و پرچم مقابله با جنگ افروزی را بر دوش بگیرند.

آکیبا در پایان تصریح کرد که هیئت بلند پایه ای به نمایندگی از این شهر در اجلاش شهرداران آسیایی که آبان ماه در تهران برگزار می شود حضور خواهند یافت.

شایان ذکر است در این دیدار عباس عراقچی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن ، مسعود کرباسیان معاون خدمات شهری شهرداری تهران ، سید جعفر هاشمی تشکری معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری ، خانم دکتر معصومه آباد عضو شورای اسلامی شهر تهران و خانم دکتر مشیر مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران، شهردار تهران را همراهی می کردند.

کد خبر 768541

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha